De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Laden...

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Wat is afvalstoffenheffing?

De gemeente haalt afval op en verwerkt dit. Daarvoor betaalt u jaarlijks afvalstoffenheffing aan de gemeente. De aanslag bestaat uit twee delen: een bedrag voor het vastrecht en een bedrag voor...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Wat is afvalstoffenheffing?

De gemeente haalt afval op en verwerkt dit. Daarvoor betaalt u jaarlijks afvalstoffenheffing aan de gemeente. De aanslag bestaat uit twee delen: een bedrag voor het vastrecht en een bedrag voor het variabel recht (diftar). Ook als u geen gebruik maakt van de ophaaldienst moet u het vastrecht van de afvalstoffenheffing betalen.

De variabele heffing is voor het aantal geregistreerde afvalaanbiedingen. Dat kan per minicontainer of per gestorte vuilniszak. Op uw aanslag ziet u de datums van de aanbiedingen.

De afvalstoffenheffing gaat over het voorgaande belastingjaar. We leggen de heffing dus achteraf op. We gaan uit van de periode waarin u gebruik gemaakt heeft van een woning. We nemen steeds de eerste dag van de maand als peildatum. Verhuist u binnen de gemeente dan verandert de heffing niet.

Bedrijven en winkels betalen geen afvalstoffenheffing. Zij betalen reinigingsrecht of ze regelen zelf de inzameling van hun afval.

Gerelateerde producten

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand