De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Nieuwbouwlocaties

Hoogezand-Sappemeer is nog niet uitgebouwd. Door de recessie is er wel sprake van vertraging in de uitvoering van de plannen. Desondanks staan diverse aantrekkelijke bouwprojecten op de agenda. Moderne...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Nieuwbouwlocaties

Hoogezand-Sappemeer is nog niet uitgebouwd. Door de recessie is er wel sprake van vertraging in de uitvoering van de plannen. Desondanks staan diverse aantrekkelijke bouwprojecten op de agenda. Moderne woonlocaties met een breed aanbod voor elke smaak. In het nieuwe stadscentrum, net daarbuiten in De Vosholen, aan de stadsranden of in Sappemeer. Kortom, voldoende keus voor iedereen.

De IJsbaan

De kavels van de IJsbaan in Sappemeer liggen in een waterrijke omgeving in het gebied tussen het Winschoterdiep, Herenstraat, Noorderstraat en Parkstraat. Bootjes aan de oever, een karakteristiek bruggetje in de wijk: het geheel krijgt een maritieme sfeer. En met het Winschoterdiep is er een directe waterverbinding met Groningen. De woonbebouwing in de IJsbaan zal in Scandinavische sfeer gerealiseerd worden. In het beeldkwaliteitsplan staan onder andere voorschriften over het gebruik van houtachtige materialen. De IJsbaan wordt dan ook een wijk met unieke woningen, maar met een gemeenschappelijk Scandinavisch karakter. Wonen in de IJsbaan is genieten van wonen aan het water! De waterrijke omgeving is genieten voor jong en oud. De ontwerpen dienen te voldoen aan het beeldkwaliteitsplan. Hoge eisen voor een hoogwaardige wijk! Meer informatie vindt u op www.ijsbaanhs.nl of neem contact op met de gemeente via 0598 – 425 711.

Julianapark

Het Julianapark is een nieuwe woningbouwlocatie waar ruimte is voor 34 woningen op vrije kavels. Dit park ligt in het verlengde van de Horstlaan en wordt begrensd door de spoorlijn en de Julianastraat. In het Julianapark kan, als enige locatie in Hoogezand-Sappemeer, welstandsvrij worden gebouwd. In plaats van uitgebreide welstandseisen geldt een beperkt aantal voorwaarden. Het 'groen-stedelijk woonmilieu' van het Julianapark kenmerkt zich door veel groen en de ligging op korte afstand van centrumstedelijke voorzieningen. Martenshoek ligt op loopafstand en biedt een groot aanbod van winkels. Het stadscentrum en overige voorzieningen liggen op korte afstand en zijn zowel per fiets als per auto goed te bereiken. De eerste woningen zijn gerealiseerd. Voor meer informatie zie Julianapark.

Stadscentrum

Hoogezand-Sappemeer krijgt een steeds aantrekkelijker nieuw stadscentrum. De gemeente is ontstaan uit een aantal veenkoloniale lintdorpen en had daarom geen duidelijk centrum. Ingrepen in de infrastructuur en ingrijpende vernieuwing en uitbreiding van het winkelgebied betekenen nu al een enorme impuls voor het stadscentrum. Door de nabijheid van de vele centrumvoorzieningen is de locatie ook bij ouderen in trek. Voor meer informatie over de diverse deelprojecten van het Stadshart zie Stadshart.

De Vosholen

De wijk De Vosholen onderscheidt zich van andere woongebieden door de hoge kwaliteit van de openbare ruimte en de grote aandacht voor milieuvriendelijk wonen. De Vosholen bestaat van west naar oost uit drie buurten met ieder een geheel eigen sfeer en identiteit: De Boomgaard, Het Park en De Lanen.

Er komen diverse woningtypen en de woningen worden in fasen gerealiseerd. Om goed aan te sluiten bij de woningmarkt worden zowel vrije kavels, vrijstaande, 2^1 kapwoningen als rijwoningen gerealiseerd. Op het schiereiland zijn vrije kavels bebouwd. Er is nog ruimte voor 26 sfeervolle en betaalbare appartementen aan het water. In het westelijk deel 'De Boomgaard' is vanaf 2003 gebouwd. In dit deel vindt u rijwoningen, 2^1 kapwoningen en enkele vrijstaande woningen aan in dertiger jaren sfeer. In het middengebied 'Het Park' zijn inmiddels diverse typen 2^1 kapwoningen en rijwoningen bewoond. Tot begin 2012 zijn er ongeveer 470 woningen gebouwd. Voor meer informatie zie De Vosholen.

 

 

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand