De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Laden...

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Gemeentelijke Kredietbank

De Kredietbank Hoogezand-Sappemeer Slochteren en Menterwolde helpt bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. Wij helpen mensen met een financieel probleem waar...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Gemeentelijke Kredietbank

De Kredietbank Hoogezand-Sappemeer Slochteren en Menterwolde helpt bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. Wij helpen mensen met een financieel probleem waar ze zelf niet (meer) uitkomen, en bij het voorkomen daarvan. Hierbij werkt de Kredietbank samen met verschillende organisaties zoals het sociaal team en Humanitas. De Kredietbank werkt voor de inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde, straks gemeente Midden-Groningen.

U kunt bij ons terecht voor informatie en advies, budgetbeheer, schuldregelingen en  sociale leningen. Wij adviseren u over welke dienst het beste bij uw situatie past.

De Kredietbank is lid van de NVVK, Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Zo bent u als klant van de Kredietbank zeker van eerlijke en verantwoorde hulp. De schuldeisers hebben de zekerheid dat wij ook voor hun belangen in staan.

Informatie en advies

Informatie en advies is bedoeld om zelf uw financiële problemen op te kunnen lossen of juist problemen te voorkomen (preventie). Ook zonder financiële problemen kunt u bij ons terecht voor informatie en advies over uw financiën. De Kredietbank geeft bijvoorbeeld adviezen over de mogelijkheden om uw inkomsten te verhogen en uw uitgaven te verlagen. Als u contact met ons opneemt, plannen wij in overleg een adviesgesprek. 

De kredietbank is elke werkdag bereikbaar tussen 11.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0598-373799. E-mailen kan ook: kredietbank@hoogezand-sappemeer.nl.

Lenen

Inwoners met een inkomen van niet meer dan 30 procent boven het minimumloon en/of mensen met een beschadigd kredietverleden kunnen bij de kredietbank een lening aanvragen. Een lening van de kredietbank is een sociale en verantwoorde lening. Er gelden wel bepaalde voorwaarden. U kunt bij de receptie in het gemeentehuis een aanvraagformulier voor een lening ophalen.

Geldplan Midden-Groningen - Startpunt Geldzaken

Geldplan Midden-Groningen is een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u daar zorgvuldige keuzes in maakt. Mooi meegenomen deze tips, niet laten liggen dus!

Persoonlijk geldplan 'Beter Rondkomen'

Wilt u ook graag dat uw inkomsten en uitgaven beter in balans zijn met elkaar? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Maak dan het persoonlijk plan 'Beter Rondkomen' op Geldplan Midden-Groningen (link is external), zodat u vaker geld overhoudt op het einde van de maand.

Persoonlijk geldplan 'Sparen Aflossen of Beleggen'

Als u juist geld overheeft maakt u het persoonlijk plan 'Sparen, Aflossen of Beleggen' op Geldplan Midden-Groningen (link is external). Hiermee ziet u wat voor u goede keuzes zijn als het om uw geld gaat. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een overzichtelijk verslag.

Logo instanties startpuntgeldzaken

Het Startpunt Geldzaken is een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Financial Planning Standard Board, Nederland (FPSB). De gemeente Hoogezand-Sappemeer is partner.
 

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand