De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Laden...

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Belastingen en WOZ

De aanslag afvalstoffenheffing en het gebruikersdeel van de rioolheffing heeft u eind januari ontvangen. Eind februari krijgt u de WOZ-beschikking, de aanslag OZB en het eigenarendeel van de rioolheffing....

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Belastingen en WOZ

De aanslag afvalstoffenheffing en het gebruikersdeel van de rioolheffing heeft u eind januari ontvangen. Eind februari krijgt u de WOZ-beschikking, de aanslag OZB en het eigenarendeel van de rioolheffing.

Vragen over de WOZ-beschikking en de aanslag OZB

Op de aanslag OZB vindt u ook de WOZ-beschikking. Meer informatie over de WOZ-beschikking, de WOZ-waarde en het taxatieverslag vindt u via de links hieronder. Als u daarna nog vragen heeft, dan kunt u kijken op Veelgestelde vragen en antwoorden WOZ.

In geval van vragen over de OZB kunt u kijken op Onroerende-zaakbelasting (OZB)

Als u er met de informatie op de website niet uitkomt, kunt u naar uw Persoonlijke Internetpagina. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig. Via deze pagina kunt u vragen stellen over uw aanslagen. Dat staat onder het kopje ‘Direct Regelen’. Hier vindt u ook een digitale weergave van uw aanslag/beschikkingsbiljet en het taxatieverslag van uw woning.

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde of heeft u aardbevingsschade?

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Neem dan binnen vier weken na dagtekening van de beschikking contact op met de gemeente. Gebruik daarvoor de knop Aanvragen met DigiD op de pagina WOZ-waarde en taxatieverslag. U kunt ook een terugbelafspraak regelen via 0598 – 373737. De taxateur belt u vervolgens om een afspraak in te plannen. Komt u er niet uit met de taxateur, dan kunt u altijd nog schriftelijk bezwaar maken.

Als u schade heeft vanwege een aardbeving dan kunt u een verlaging krijgen van uw Woz-waarde. Opsturen van het schaderapport naar de gemeente (Postbus 75, 9600 AB Hoogezand) is voldoende. Het kan ook per mail naar: woz@hoogezand-sappemeer.nl. Meer informatie leest u op de pagina WOZ-waarde en aardbevingsschade.

WOZ-beschikking voor huurwoningen

Ook huurders ontvangen een WOZ-waardebeschikking van hun woning. Dat komt vanwege een verandering in het puntensysteem van het Woningwaarderingsstelsel. De WOZ-waarde speelt een grotere rol bij het bepalen van de maximale huurprijs van woningen dan voorheen. Dat is het geval bij huurwoningen in de gereguleerde sector (sociale woningbouw).

U hoeft als huurder van een woning naar aanleiding van deze beschikking niet te betalen. Hij is alleen bedoeld om u te informeren.

Voor meer informatie over het puntensysteem in het nieuwe Woningwaarderingsstelsel zie de website van de Rijksoverheid. Ook kunt u op de website van de Huurcommissie de maximale huurprijs van uw woning berekenen. Op deze manier kunt u zien wat een verlaging van de WOZ-waarde zou betekenen voor de maximale huurprijs. Bezwaar tegen een te hoge huurprijs dient u in bij de verhuurder of de Huurcommissie.

WOZ-waarden woningen zijn openbaar

Vanaf 1 oktober 2016 zijn de WOZ-waarde van woningen openbaar geworden en kan iedereen de actuele WOZ-waarde van een woning opvragen. Op https://mijnwozwaarde.nl/?gemeente=hoogezandsappemeer kunt u de WOZ-waarde van woningen met peildatum 1 januari 2016 (belastingjaar 2017)  in onze gemeente opvragen.

WOZ-waarde en erfbelasting

Als u een woning of ander onroerend goed erft, dan moet u belasting betalen op basis van de WOZ-waarde. Zie de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Vragen over de aanslag afvalstoffenheffing en rioolheffing

U ontvangt bij de aanslag een overzicht van de geregistreerde afvalaanbiedingen. Meer informatie over de belastingen vindt u op:

Verordeningen en beleidsregels

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft alle belastingtarieven in verordeningen vastgesteld. Buiten deze verordeningen om mag de gemeente geen belastingen heffen. De verordeningen zijn hier raadpleegbaar:

Tarieven 2017

Tarieven 2016

Tarieven 2015

Contact

Heeft u toch nog vragen en kunt u niet inloggen met DigiD? Bel dan met 0598 – 373737. Heeft u een aanslag ontvangen voor een pand in de gemeente Slochteren dan vindt u via de website van Slochteren meer informatie.

 

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand