De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

RSS

Hoe werkt RSS? RSS-feeds zijn een erg praktische manier om nieuwtjes te lezen van veel verschillende bronnen. Hoe dit werkt, leest u hieronder. Wat is RSS? Met RSS hoeft u niet steeds dezelfde websites...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

RSS

Hoe werkt RSS?

RSS-feeds zijn een erg praktische manier om nieuwtjes te lezen van veel verschillende bronnen. Hoe dit werkt, leest u hieronder.

Wat is RSS?

Met RSS hoeft u niet steeds dezelfde websites te bezoeken om te zien of er iets nieuws is gepubliceerd. Met een RSS-feed wordt u automatisch geïnformeerd wanneer er iets nieuws op een website is geplaatst. U herkent RSS aan het oranje icoontje dat u onder aan deze pagina ziet, of in het bovenbalkje op onze homepage.

Welke informatie ontvang ik via RSS?

Met de RSS-feeds van bijvoorbeeld Rijksoverheid.nl wordt u automatisch op de hoogte gebracht zodra er een nieuw kamerstuk, nieuwsbericht, toespraak of weblogbericht op www.rijksoverheid.nl verschijnt.
De RSS-feeds van onze gemeentelijke site houden u op de hoogte van alle nieuws-en persberichten van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Hoe lees ik een RSS-feed?

Om een RSS-feed te kunnen lezen heeft u een zogenaamde RSS-reader nodig. Dat is een computerprogramma dat RSS-feeds automatisch voor u ophaalt en ze bundelt in één overzicht. Op internet zijn diverse gratis RSS-readers beschikbaar. Feedreader is een veelgebruikte gratis RSS-reader. Maakt u gebruik van Firefox of Safari? Dan hoeft u geen RSS-reader te installeren. Deze programma’s hebben al een RSS-reader ingebouwd.

Hoe abonneer ik me op een RSS-feed?

Wanneer u uw RSS-reader heeft geïnstalleerd, kunt u naar keuze RSS-feeds toevoegen. Zo voegt u een RSS-feed to met Feedreader:

  • Ga naar de oranje RSS-knop;
  • Klik op de rechtermuisknop en selecteer ‘Snelkoppeling toevoegen’;
  • Klik op ‘Add new feed’, klik vervolgens op ‘next’;
  • Geef de RSS-feed een naam en klik op ‘finish’.

Meer weten over RSS?

Meer informatie over RSS vindt u op rss.startpagina.nl . Hier vindt u ook links naar alternatieve RSS-readers.

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand