De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Taalhuis Midden-Groningen is er voor iedereen

Laaggeletterdheid komt vaker voor dan je misschien vermoedt. Eén op de negen inwoners van de provincie Groningen heeft veel moeite met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer....

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Taalhuis Midden-Groningen is er voor iedereen

Let op! Deze pagina is niet meer geldig! Gearchiveerd sinds 8 september 2017

Laaggeletterdheid komt vaker voor dan je misschien vermoedt. Eén op de negen inwoners van de provincie Groningen heeft veel moeite met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Er is een plek waar de inwoners van gemeente Midden-Groningen op een laagdrempelige manier terecht kunnen voor hulp: het Taalhuis.

Het Taalhuis vind je in de Bibliotheek in Hoogezand, in de Bibliotheek in Slochteren en in het MAC Muntendam. Het Taalhuis is er voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Wat biedt het Taalhuis?

Een tot twee keer per week is er een inloopspreekuur met de Taalhuiscoördinator. Dit is een docent van het ROC. Samen met jou kijkt hij of zij waar je aan wilt werken. En wat de beste manier is voor jou. Misschien is dat een oefenboek, een cursus of misschien is een Taalmaatje het meest geschikt. Dit is een speciaal voor het Taalhuis opgeleide vrijwilliger die je helpt om beter te leren lezen, schrijven of spreken. De hulp in het Taalhuis is op jouw niveau en afgestemd op jouw behoefte.

Het Taalhuis organiseert tevens verschillende activiteiten en er zijn geregeld cursussen. Zoals Klik & Tik en Digisterker. Deze gratis cursussen helpen je om beter te leren omgaan met de computer.

De inloopspreekuren

  • Het Taalhuis Hoogezand is te vinden in de Bibliotheek Hoogezand, Gorecht-Oost 157. Het inloopspreekuur is iedere maandag 14.00-16.00 uur en iedere vrijdag van 10.00-12.00 uur.
  • Het Taalhuis Slochteren is te vinden in de Bibliotheek Slochteren, Hoofdweg 1-11. Het inloopspreekuur is iedere vrijdag van 14.00-16.00 uur.
  • Het Taalhuis in Menterwolde is te vinden in het MAC te Muntendam, Julianaplein 1. Loop gewoon eens binnen. Open op dinsdag van 13.30 tot 15.00 Een afspraak maken hoeft niet.

Samenwerking

Het Taalhuis Midden-Groningen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Biblionet Groningen, Noorderpoort, Stichting Lezen & Schrijven, Humanitas en Kwartier Zorg & Welzijn.

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand