De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Laden...

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Gemeente Midden-Groningen i.o. rijdt nu ook op groen gas

Wethouder Oetra Gopal van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en Carl Holthausen hebben de eerste gemeentelijke bedrijfsauto Midden-Groningen i.o. die op groen gas rijdt gepresenteerd. Dit is een...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Gemeente Midden-Groningen i.o. rijdt nu ook op groen gas

Wethouder Oetra Gopal van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en Carl Holthausen hebben de eerste gemeentelijke bedrijfsauto Midden-Groningen i.o. die op groen gas rijdt gepresenteerd. Dit is een volledig duurzame energiebron.

 Groengas

Groen gas is de duurzame versie van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar. Biogas wordt geproduceerd uit restproducten zoals koeienmest , slib en GFT-afval. Eén koe levert voldoende mest om een auto op groen gas te laten rijden. Biogas wordt in Nederland overwegend geproduceerd door landbouwbedrijven. rioolwaterzuiveringen en stortplaatsen.

Voordeel van rijden op groengas is niet alleen te voelen door het milieu, maar ook in de portemonnee. Naast de 75% CO2-reductie ten opzichte van diesel en benzine is het rijden ook 50% voordeliger dan benzine, 20% goedkoper dan diesel. Daarbij komt nog dat tanken voor de gemeente eenvoudig bij Holthausen kan, zij hebben een groen gas tankstation naast de deur.  

Het bedrijf Holthausen uit Hoogezand heeft de realisatie en ombouw verzorgd voor de gemeente. Holthausen is op dit moment genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs en is dit jaar reeds verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland.

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand