De website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer maakt gebruik van cookies - Meer informatie over cookies

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598 37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Coming-Outdag 11 oktober

Op woensdag 11 oktober wapperen voor het tweede jaar de regenboogvlaggen op de gemeentehuizen van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Het is dan de internationale Coming-Outdag....

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Coming-Outdag 11 oktober

Op woensdag 11 oktober wapperen voor het tweede jaar de regenboogvlaggen op de gemeentehuizen van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Het is dan de internationale Coming-Outdag.

Coming-Outdag verwijst naar het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel, transgender en intersekse personen (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: ‘uit de kast komen’ (coming out). Op deze dag staan we dus stil bij de emancipatie en zichtbaarheid van onze LHBTI-inwoners, en eigenlijk van iedereen. We vieren de diversiteit in onze samenleving!

In Muntendam wordt de vlag gehesen door wethouder Lian Veenstra,  (8.45 uur), in Slochteren door wethouder Jan Jakob Boersma (8.45 uur) en in Hoogezand door wethouder Peter Verschuren (9.30 uur),

In de week van Coming out dag is er in de bibliotheek van Hoogezand een roze tafel vol met literatuur en film met LHBTI als thema. Wethouder Verschuren zal deze op  woensdag 11 oktober (10.00 uur) officieel onthullen.

 

Openingstijden en contact

Openingstijden

T: 0598-37 37 37
E: gemeente@hoogezand-sappemeer.nl

Bezoekadres
Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
 Postadres
 Postbus 75
 9600 AB Hoogezand